Sağlık meslek lisesi yöneticiliklerine atamada tutarsızlık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 5450 Sayılı kanun gereğince kendisine devredilen okul ve kurumlardaki yöneticileri asaleten görevlerine devam ettirmeyip vekâleten görevlendirmişti.

Bu yöneticiler hakkında MEB ne yazık ki tutarsız davranmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği 24 Nisan 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Ancak, yönetmelik ekinde yer alan Ek 2 Değerlendirme Forumunun yürürlüğü Danıştay kararıyla durdurulmuştur. Bu durdurma sonrasında MEB yeni ek 2 değerlendirme formunu 15 Ekim 2008 tarihinde yayımladı. Bu değerlendirme formu sonrasında illerde atama işlemlerinin başlayabilmesi için 2008/79 nolu MEB genelgesi yayınlandı. Genelgenin; 

?2- 5450 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımıza devredilen eğitim kurumlarında görevli yöneticilerin devir öncesindeki yöneticilik hizmetleri ilgi (a) Yönetmelik kapsamındaki emsali yöneticiler gibi değerlendirilecektir.? maddesindeki açıklamalar ile MEB'in daha önce 18/07/2008 tarih ve 54405 sayılı yazı ile sağlık Meslek Lisesi yöneticiliklerinin duyurusunu iptal etmesi çelişmektedir. 

Bu yazıda; ?5450 sayılı ilgi (a) kanun kapsamında bakanlığımıza devredilen okulların özellikleri ve kanundaki statüleri ile yöneticilerinin büyük bölümünün söz konusu okullarda uzun süre yöneticilik yaptıkları ve alanlarında uzmanlaşmış oldukları dikkate alınarak ilgi (b) yönetmelik kapsamında boş eğitim kurumu yöneticiliklerine atamaya ilişkin yapılan duyurularda bu okulların yöneticiliklerinin duyurular kapsamına alınmaması, alınmış olanların ise duyuru kapsamından çıkarılması ilgi (c) onayla uygun görülmektedir.? Hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümler neticesinde duyuruya çıkılan Sağlık Meslek liselerindeki yöneticiliklerin duyurusu iptale edilerek, buraya atamalar yapılmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı yukarıdaki yazıda ?yöneticilerinin büyük bölümünün söz konusu okullarda uzun süre yöneticilik yaptıkları ve alanlarında uzmanlaşmış oldukları dikkate alınarak? diyerek bir bakıma bu yöneticilerin haklarının bulunduğunu itiraf etmişlerdir.

Milli Eğitim Bakanlığının bu yazısı üzerine kamuoyu devredilen okul ve merkezlerin devredilmeden önceki yöneticilerini hiç bir işleme gerek kalmaksızın 24/04/2008 tarih ve 26826 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticiliği Yönetmeliğinin 16. Maddesi b fıkrası ?b) Dönüştürülme yoluyla oluşan eğitim kurumlarına, önceki kurum yöneticileri, norm kadro esaslarına göre bir başka şart aranmaksızın atanır.? hükümlerince genelgede eski görevlerine atanmalarını sağlamasını haklı olarak beklemekteydi. 

Ama bakanlık hiçbir işlem yapmamıştır. Madem bu kişilere hakları teslim edilmeyecekti neden buralara yapılacak atamaların duyurusu iptal edilmiştir.

MEB'e Devredilen Okullardaki Yöneticiler Asaleten Atanmalıdır
http://www.memurlar.net/haber/115488

MEB'e devredilen okullardaki idareciler asaleten atanmayı bekliyor
http://www.memurlar.net/haber/121335

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber